Maatilaelämykset perheille

Maatilalla on leppoisaa ja mukavaa viettää aikaa oman perheen kanssa. Maatilan elämän, luonnon ja eläinten tarkkailu on jo itsessään elämys. Sen lisäksi tarjoamme vieraillemme sekä maksutonta että maksullista ohjelmaa, josta nauttii koko perhe.

 

Luontopolku

Tutustu Suomen luontoon ja sen monimuotoisuuteen Arvilan tilan omalla luontopolulla. Tilan lähistöltä lähtevän luontopolun varrella on tietokylttejä, joista oppii uusia asioita luonnosta ja sen asukkaista.

Luontopolku ilman opastusta on majoittujille maksuton ja avoinna kesäaikaan.

 

Opastettu luontopolku ja makkaran- ja vaahtokarkkien paistoa

Opastetulla luontopolkukierroksella kuljemme perinteisessä maalaismaisemassa. Näemme lehmiä vasikoineen, hevosia ja poneja. Tutustumme myös luomuviljelyyn ja opimme tunnistamaan yleisimpiä maatilan pihapiirin lintuja.

Lopuksi istuudumme kodalle paistamaan makkaraa ja vaahtokarkkeja ja juomaan mehua ja nokipannukahvia.

Luontopolun pituus on noin 2 km ja maasto on helppokulkuista. Suosittelemme, että pukeudutte säänkestäviin vaatteisiin ja hyviin jalkineisiin.

Hinta 20 €/hlö, min 100 € (alle 5-vuotiaat 0 €, max 10 hlöä) kesto 1,5 h

Poniajelu

Perheen pienimpien suosikkielämys on kärryajelu Mämmi-ponin kyydissä! Suloinen ponimme vie lapset tutustumaan maatilan pihapiiriin kavioiden kopseen tahdissa, harja hulmuten.

Poniajelu sopii yli 2-vuotiaille lapsille. Ajelu tehdään säävarauksella.

Tutustu Mämmi-poniin!

Hinta 50 €, kesto n. 30 min

 

Hevosajelu wanhan ajan kärryillä

Hyppää vanhan ajan heinäkärryihin ja nauti idyllisistä maisemista suomenhevosen kyydissä. Kärryajelulla kierrämme kyläraittia ja pellon laitaa maatilan läheisyydessä.

Halutessanne voitte seurata hevosen valjastusta.

Suosittelemme kärryajelua yli 4-vuotiaille lapsille.

Hinta 150 € (max 10 hlöä), kesto 30–60 min

 

Arvilan tilan eläimet

Arvilan tilalla asustaa seitsemän kanaa, kukko, kaksi tallikissaa, kaksi suomenhevosta, kaksi shetlanninponia, noin 60-päinen kyyttökarja, lintuja ja monia hyönteisiä, joista osa on hyönteishotelleittemme asiakkaita. Vieraanamme pääset tutustumaan eläinten arkeen!

Arvilan tilan eläimet

Arvilan tilalla asustaa seitsemän kanaa, kukko, kaksi tallikissaa, kaksi suomenhevosta, kaksi shetlanninponia, noin 60-päinen kyyttökarja, lintuja ja monia hyönteisiä, joista osa on hyönteishotelleittemme asiakkaita. Vieraanamme pääset tutustumaan eläinten arkeen!

 

Saammeko esitellä: Arvilan tilan eläimet

Tellervo-lehmä

Tellervo, lehmä

Am-muukavaa päivää! Olen Tellervo, yksi Arvilan tilan noin 60 kyytöstä. Olen harvinainen otus, sillä meitä Suomen vanhimman lehmärodun edustajia on vain noin 400. Toisiin lehmiin verrattuna olemme pieniä ja kestäviä. Tarkenemme ulkona kovallakin pakkasella!

Arvilan tilalla minulla on tärkeä tehtävä: edistän luonnon monimuotoisuutta eli sitä, että meiltä Suomesta löytyisi paljon erilaisia eläimiä, kasveja ja hyönteisiä. Laidunnan pitkin maita ja mantuja ja syön erilaisia nurmikasveja, puita ja pensaita.

Olen älykäs, utelias ja rakastan ihmisiä. Tule moikkaamaan joskus! Minua saa rapsuttaa. Saatan tosin nuolaista.

Arvilan-Armas-kukko

Armas, kukko

Olen tämän paikan ku-kuk-kuningas, Armas-kukko. Pidän huolta laumastani, johon kuuluu seitsemän kanaleidiä. Etsin niille ruokaa ja hyviä ja turvallisia pesäpaikkoja. Jos huomaan vaaran, kieun kovaa!

Kuten olet ehkä joskus kuullut, kuk-ko kie-kuu!

Kiekuminen on yksi lempipuuhistani. Minulla on komea ja kuuluva ääni. Tiesitkö, että kiekaisun voimakkuus voi vastata suihkukoneen ääntä?

Iltaisin, kun päivän työt on tehty, vetäydyn kanojeni vierelle orrelle nukkumaan.

LUMI

Lumi, suomenhevonen

Olen Lumi, toinen tämän tilan suomenhevosista. Suomenhevoset ovat perinteisiä maatilan kotieläimiä. Olemme kilttejä, ihmisystävällisiä ja hyviä työskentelijöitä!

Arvilan tilalla saan vetää vanhoja hevosvaunuja ja rekeä ja kyydittää tilan vieraita pitkin metsäpolkuja ja ahon laitaa. Rakastan porkkanaa, heinää ja ulkona kirmaamista. Se on ih-ha-naa!

Mämmi-ja-Pikkuliini

Mämmi ja Pikkuliini, shetlanninponit

Hei, olen Mämmi ja tässä on varsani Pikkuliini. Tämän tilan shettikset eli shetlanninponit. Älä anna kokomme hämätä, me olemme vahvoja ja varmajalkaisia poneja.

Minä olen 7-vuotias ja Pikkuliini vasta 3. Minkä ikäinen sinä olet?

Täällä Arvilan tilalla me vedämme kärryajelua tai oikeastaan minä vedän, Pikkuliini vasta harjoittelee. Minulla on ihanat pinkit koppakärryt!

Kesäisin olemme hevosten kanssa laitumella tilalla ja talvisin lämmittelemme tallin lämmössä.

Meitä saa tulla rapsuttelemaan, olemme tosi kilttejä.

Rusinapulla-hieho

Rusinapulla, hieho

Tiedätkö, mikä on hieho? Se on nuori nauta, jolla ei ole vielä omia vasikoita. Olen siis tällainen hieno hiehoneiti. Etsin vielä omaa puolisoani, ja kun löydän sen, teemme vasikoita ja minusta tulee lehmä.

Kesäisin me hiehot hoidamme perinnebiotooppeja eli ketoja, niittyjä ja metsälaitumia yhdessä Arvilan tilan härkien eli urosnautojen kanssa.

Sauli-vasikka

Sauli, vasikka

Minä olen Sauli, vasikka. Synnyin keväällä ja laidunsin emäni rinnalla maitoa juoden pitkälle syksyyn. Leikin usein laitumella muiden vasikoiden kanssa. Seppo on paras ystäväni, synnyimme samoihin aikoihin keväällä.

Me vasikat olemme todella uteliaita ja leikkisiä. Joskus pääsemme aidanlankojen välistä karkuteille. Emme me pahalla karkaa, mutta jos satumme näkemään jotain mielenkiintoista aidan toisella puolella, uteliaisuus voittaa! Emomme seuraavat meitä tarkasti ja huutavat meidät takaisin luokseen, jos katoamme liian kauas.